GANT Beach Cup avaa kauden
KäsipalloJulkaistu: 08.08.2024 11.03

GANT Beach Cup avaa kauden

Teksti: ÅIFK. Kuva: Jan Wahlstein.

Käsipallokauden 2024–2025 avaa taas tuttuun tapaan GANT Beach Cup Ekvallassa 10.–11.8.2024. Turnaus, joka on vuorossaan 29. perättäinen, on kasvanut ennätyssuureksi –tänä vuonna mukana 126 joukkuetta, jotka kohtaavat 290 ottelussa kahden päivän aikana. Ikäluokkia on nuorimmista F-junioreista (2015 ja myöhemmin syntyneet) aina A-tyttöihin ja -poikiin asti.

Beach Cup on Suomen suosituin turnaus ja se myytiin tänä vuonna loppuun runsaassa tunnissa. Olemme maksimoineet osallistuvien joukkueiden määrän, jotta mahdollisimman monet halukkaat pääsisivät mukaan, mutta silti parikymmentä joukkuetta jäi ilman paikkaa tänäkin vuonna. Kenttiä rannalle ei mahdu enempää, mutta piirrämme uusia kuvioita ensi vuodelle konseptin kehittämiseksi edelleen, kertoo kilpailun päällikkö James Mashiri.

Tiesitkö, että:

  • GANT Beach Cup on Suomen kolmanneksi suurin turnaus ja Suomen ainoa beach-käsipalloturnaus
  • Viikonlopun aikana rannalla on lähes 2000 ihmistä ja tarjoilemme heille noin parhaimillaan 500 kiloa pyttipannua, puolentuhatta makkaraa ja reippaat pari tuhatta kuppia kahvia.
  • Turnaus on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty turnaus – nyt vuorossa on 29. kerta.
  • Turnaus oli pitkään Euroopan pohjoisin beach-turnaus, mutta sen tittelin vei muutama vuosi sitten Boden omalla turnauksellaan 65° leveysasteella Pohjois-Ruotsissa.

Tervetuloa nauttimaan rennosta tunnelmasta Ekvallan rannalle lauantaina ja sunnuntaina 10.–11. elokuuta. Pelit päivittäin klo 8.00–18.30.