ÅIFK:n kapteenisto kaudella 2024–2025
Miehet EdustusJulkaistu: 08.09.2024 20.00

ÅIFK:n kapteenisto kaudella 2024–2025

Miesten edustusjoukkue valitsi kapteenistonsa perjantaina 13.9. alkavalle liigakaudelle. Joukkue suoritti arvopohjaisen ryhmätehtävän Star Alone Cupin yhteydessä pohtien myös tehtävään sopivien ihmisten tärkeimpiä ja vähemmän tärkeitä ominaisuuksia. Kolmena tärkeimpänä ominaisuutena esiin nousivat vastuunkanto, motivoituneisuus ja sosiaaliset taidot.

Valmentaja Aku Kuusisto raottaa hieman kapteenistovalintansa ja joukkueen pohdintoja:

On luontevaa, että nuori joukkue odottaa johtajiltaan vastuunkantoa tärkeimpänä ominaisuutena. Tämän ominaisuuden kaipuu on korostunut viimeisimpien kahden kauden aikana, kun kokeneempi kaarti sai pelinsä valmiiksi. Toisena ominaisuutena korostui oma motivoituneisuus, joka tarttuu samalla myös muihin harjoituskentällä. Kolmantena ryhmädynamiikan kannalta tärkeänä esiin tulivat sosiaaliset taidot niin harjoituskentällä kuin sen ulkopuolella.

Joukkueen kapteeni on Robin Keto (C). Kapteenistossa jatkavat myös viime vuonna vastuuta kantaneet Rasmus Norström (A) ja Olli Tamminen (A). Uutena kasvona edustuksen keulalla nähdään Cajus Maskula (A).

Kapteeniston nuorin kolmikko Robin, Rasmus ja Cajus ovat päävalmentaja Aku Kuusistolle tuttuja jo D- ja C-junioriästä:

Robin sai ryhmätehtävien ja pohdintojen päätteeksi joukkueen ja oman luottamukseni, jonka lisäksi edustaa kaikkia kolmea ominaisuutta hienosti. Muu kolmikko täydentää jokainen omalla panoksellaan vähintään yhtä yhdessä korostetuista asioista ja nousivat muiden pelaajien nimeäminä selkeästi esiin. Kapteenisto tulee takuulla ohjaamaan joukkuetta oikeaan suuntaan niin peli- kuin harjoituskentällä ja mulla on porukkaan täysi luotto.

SM-liigakausi avataan tulevana perjantaina kotiotteluilla Grankulla IFK:ta vastaan. Åbo kohtaa Granin ensin perjantai-iltana klo 19.00 ja heti uudestaan kotona auantaina klo 15.00. Vastaava tuplareissu Kauniaisiin on ÅIFK:lla edessä sitten tammi-helmikuun vaihteessa, kun runkosarjaa tarvotaan kolmatta ja neljättä kierrosta.

Osta kausikortti ja tue ÅIFK:n toimintaa, voit lunastaa kausikortin nimelläsi ensimmäisistä kotipeleistä alkaen. Kausikortin ostoon: Åbo IFK - Käsipallo - Kausikortit 2024-2025 ovat nyt myynnissä! (aifk.fi)